Airco Service

Airco service, geen auto kan tegenwoordig nog zonder. Bij AZ Autoservice helpen wij u ook graag met uw Airco en het onderhoud daarvan. Bij ons is uw airco al compleet gevuld en gecontroleerd voor maar liefst € 119,-

Maar wanneer moet de Airco bijgevuld worden en wanneer is onderhoud nodig?

Airco nakijken & bijvullen, wanneer ?

Het is verstandig om uw airco ieder jaar te laten nakijken en eens in de 2 jaar te laten bijvullen.Normaal gesproken is meer onderhoud niet vaker nodig dan iedere 5 jaar.

Belangrijke punten

  • De interieur-/pollenfilters kunt u het beste iedere Grote beurt laten vervangen.
  • Het duurste aan de Airco is hem laten repareren of vervangen, ook een weinig gebruikte airco kan kapot gaan. Om reparaties of vervanging van uw airco te voorkomen laat u de airco regelmatig nakijken.
  • Een airco bevat koudemiddel en dit moet geregeld worden bijgevuld, want een drooglopende airco gaat zeker kapot.

Goed om te weten:  Een slecht werkende airco heeft een negatief effect op het brandstofverbruik !

De Servicebeurt

De jaarlijkse beurt voor uw Airco is in de regel niet zo duur, en in tegenstelling tot onze concurrenten hebben wij zowel in de winter als in de zomer dezelfde lage prijs. Hiervoor controleren wij uw Airco en vullen wij hem bij. Uiteraard kunt u naast de servicebeurt ook vragen om uw airco alleen te controleren, dit is in de meeste gevallen gratis. Let op!  Bij een controle wordt er niets bijgevuld. Combineer het controleren van uw Airco conditie tegelijk met een APK of onderhoudsbeurt aan uw auto.

TIP:  Gebruik uw Airco ook in de winter !

Gebruik de airco ook in de winter en zet hem af en toe even aan. Dit houdt het systeem in beweging, de circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk ook de smering van de compressor. Zo voorkom u lekkages en dus onnodige reparatiekosten.

Vraag uw airco check aan